Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Amerykańskie naleśniki z tofu

Amerykańskie naleśniki z tofu

12 min 2 min Łatwe 6 sztuk

Tofu i desery? Czy taki związek ma szanse na powodzenie? Oczywiście! Mamy dla Ciebie bardzo zdrowy przepis na naleśniki z tofu. Tofu po zblendowaniu może zastąpić mąkę, a to dobra wiadomość, prawda? Naleśniki nie zawierają laktozy, bo zwykłe mleko zastąpiliśmy migdałowym.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

102 kcal 5g białek 3g tłuszczów 13g węglowodanów

Składniki

jajko, tofu, mleko-migdalowe, ekstrakt-waniliowy, domowy-proszek-do-pieczenia, maka-orkiszowa, syrop-klonowy, swieze-owoce, sol

Sposób przygotowania

Zblenduj na gładką masę jajka, tofu, mleko i ekstrakt waniliowy.

Do mokrych składników dodaj suche: mąkę, sól i proszek do pieczenia.

Wyrób gładkie, lejące ciasto.

Mocno rozgrzej patelnię nieprzywierającą i wlewaj na nią po chochli ciasta.

Naleśniki smaż przez ok. minutę z każdej strony.

Ułóż naleśniki jeden na drugim, polej syropem klonowym i udekoruj pokrojonymi owocami.