Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Babeczki z masłem orzechowym
Dodaj do ulubionych

Babeczki z masłem orzechowym

30 min 20 min Łatwe 10 sztuk

Zdrowa przekąska w pół godziny? Oto ona! Te bananowe muffinki z masłem orzechowym znikną z talerza, zanim się obejrzysz.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

100 kcal 4g białek 3g tłuszczów 13g węglowodanów

Składniki

maslo-orzechowe, syrop-ryzowy, banan, jajko, maka-orkiszowa, domowy-proszek-do-pieczenia, soda-oczyszczona, mleko-migdalowe, sol

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 170°C i przygotuj 10 silikonowych foremek na babeczki.

Zmiksuj ze sobą masło orzechowe, syrop, banany i jajka.

Dodaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę.

Następnie dodaj mleko, aby rozrzedzić ciasto i przełóż je do przygotowanych foremek.

Wypełnione foremki wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut.