Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Babka serowa

Babka serowa

60 min 40 min Łatwe 12 porcje

Puszysta i delikatna babka z mąki z pełnego przemiału. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i przelać ciasto do formy. Prościej już się nie da. To co, już pachnie?

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

110 kcal 7g białek 3g tłuszczów 14g węglowodanów

Składniki

mleko, twarog, domowy-proszek-do-pieczenia, maka-orkiszowa, jajko, nasiona-chia, truskawki, erytrol

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180–185°C.

Wszystkie składniki wymieszaj na gładkie ciasto, a następnie napełnij nim silikonową formę na babkę (jeśli używasz ceramicznej, musisz ją najpierw wysmarować tłuszczem i posypać mąką).

Włóż do piekarniki i piecz przez 45–55 minut.