Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Batony orzechowe z miodem
Dodaj do ulubionych

Batony orzechowe z miodem

105 min 25 min Łatwe 6 sztuk

Dobrze mieć w domu zapasy zdrowych przekąsek na chwile słabości. Jeżeli lubisz orzechy i miód, oto idealny przepis dla Ciebie. Te batoniki zaspokoją nie tylko głód, ale również ochotę na coś słodkiego i chrupkiego.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

206 kcal 6g białek 15g tłuszczów 9g węglowodanów

Składniki

migdaly, orzeszki-ziemne, nasiona-chia, maslo-orzechowe, ekstrakt-migdalowy, miod

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

Wymieszaj wszystkie składniki.

Gotową masę rozłóż na pokrytą papierem blasze o wymiarach 20x20 cm. Piecz przez 25 minut.

Po wyjęciu i przestygnięciu wstaw blachę do lodówki na co najmniej godzinę. Podziel na 6 batonów i podawaj.