Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Batony proteinowe
Dodaj do ulubionych

Batony proteinowe

75 min 35 min Łatwe 12 sztuk

Batony proteinowe powinny zawierać jak najwięcej białka, a jak najmniej zbędnych dodatków. Dokładnie tak jak te. Przygotuj je na zapas, nigdy nie wiadomo, kiedy mogą się przydać.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

247 kcal 16g białek 8g tłuszczów 28g węglowodanów

Składniki

platki-owsiane, izolat-bialka, mus-jablkowy, domowy-proszek-do-pieczenia, stewia, ekstrakt-waniliowy, jajko, mleko-migdalowe, daktyle, nasiona-chia, siemie-lniane, migdaly, miod, jogurt-naturalny

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Wyrób wszystkie składniki w dużej misce. W razie potrzeby dosłodź masę.

Pokryj blachę papierem do pieczenia i rozsmaruj lub rozgnieć na niej przygotowaną masę.

Piecz w 170–180°C przez 30–35 minut.

Po upieczeniu pozostaw batony do ostygnięcia, a następnie pokrój je na 12 kawałków o podobnej wielkości.