Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

Bułki na serku wiejskim

Bułki na serku wiejskim

60 min 35 min Łatwe 4 sztuki

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

194 kcal 10g białek 5g tłuszczów 31g węglowodanów

Składniki

maka-orkiszowa, jajko, domowy-proszek-do-pieczenia, serek-wiejski, sol

Sposób przygotowania

Wymieszaj w misce mąkę orkiszową, serek wiejski, jajka, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wyrabiaj ciasto gołymi rękoma, aż do połączenia wszystkich składników.

Odstaw je na 10–15 minut. Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.

Uformuj z ciasta 4 bułki o podobnej wielkości i ułóż je na blasze. Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 160–170°C. Bułki powinny mieć złotą, chrupiącą skórkę i być miękkie w środku