Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Burgery wegetariańskie

Burgery wegetariańskie

67 min 47 min Średnie 6 sztuk

Burgery z mięsem albo żadne? Założymy się, że po przetestowaniu naszego przepisu zmienisz zdanie! Mamy dla Ciebie wegetariańskie burgery, które mienią się kolorami i smakami.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

539 kcal 19g białek 19g tłuszczów 68g węglowodanów

Składniki

czerwona-soczewica, marchewka, czerwona-fasola, szalotka, czosnek, jajko, przyprawa-curry, platki-drozdzowe, bulka-zytnia, sos-tatarski, cebula, salata, pomidory, ogorek, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

Marchewkę wyszoruj, oskrob i zetrzyj na tarce.

Zblenduj ugotowaną fasolę i czerwoną soczewicę, szalotkę i czosnek.

Dodaj utartą marchewkę.

Dopraw do smaku solą, pieprzem, przyprawą curry i płatkami drożdżowymi.

Na koniec dodaj jajko i wymieszaj.

Formuj z masy kotleciki i układaj je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

Wstaw placuszki do piekarnika i piecz przez 40 minut w temperaturze 190°C albo upiecz je na grillu kontaktowym (10 minut z każdej strony na średnim ogniu).

Bułki przetnij na pół, na każdej umieść plasterek czerwonej cebuli i kilka liści sałaty.

Ułóż na nich burgera i przykryj kolejną warstwą sałat oraz drugą połową bułki.