Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

Chipsy jabłkowe z cynamonem

Chipsy jabłkowe z cynamonem

190 min 180 min Łatwe 4 porcje

Co powiesz na chipsy jabłkowe?

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

111 kcal 1g białek 0g tłuszczów 23g węglowodanów

Składniki

cynamon, cukier-trzcinowy, jablko

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 100°C, blachę pokryj papierem do pieczenia.

Wymieszaj cukier z cynamonem.

Jabłka pokrój w cieniutkie plasterki. Panieruj je w cukrze i cynamonie.

Tak przygotowane plasterki jabłek umieść na blasze i piecz przez 2–3 godziny w temperaturze 90–100°C. Czas pieczenia można dowolnie modyfikować, w zależności od tego, na ile wypieczone i chrupiące są owoce.