Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Ciasteczka marchewkowe z masłem orzechowym
Dodaj do ulubionych

Ciasteczka marchewkowe z masłem orzechowym

30 min 20 min Łatwe 12 sztuk

Puszyste ciasteczka, które dostarczą Ci białka oraz zaspokoją głód i ochotę na coś słodkiego. A do tego są proste i szybkie w przygotowaniu. I tak dobre, że na jednej blasze z pewnością nie poprzestaniesz. :)

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

81 kcal 2g białek 5g tłuszczów 7g węglowodanów

Składniki

marchewka, miod, maslo-orzechowe, olej-kokosowy, maka-pelnoziarnista

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Wymieszaj startą marchewkę, miód, masło orzechowe, olej i mąkę.

Uformuj z ciasta niewielkie kulki i ułóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

Każdą kulkę spłaszcz łyżką, tak by miała kształt grubego ciasteczka.

Wstaw do piekarnika i piecz przez 18–20 minut w temperaturze 170–180°C.