Z przygotowaniem tego ciasta poradzi sobie każdy, nawet dzieci. Połączenie kakao, jabłek i orzechów to zimowa klasyka, a ciastem możesz poczęstować niespodziewanych adwentowych gości. Zrób je już dziś!

Ciasto kakaowe z jabłkami i orzechami
93 min
43 min
Łatwe
12 porcje
Przepis
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
138 kcal
3g białek
6g tłuszczów
14g węglowodanów
Składniki
- 120 g mąki pszennej razowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 15 g holenderskiego kakao
- 75 g erytrolu
- 1× jajko
- 90 ml półtłustego mleka
- 20 g oleju kokosowego rozpuszczonego
- 250 g jabłka (utrzyj na tarce o grubych oczkach)
- 40 g orzechów włoskich (pokrusz w moździerzu)
- 50 g czekolady kulinarnej