Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Ciasto kakaowe z jabłkami i orzechami

Ciasto kakaowe z jabłkami i orzechami

93 min 43 min Łatwe 12 porcje

Z przygotowaniem tego ciasta poradzi sobie każdy, nawet dzieci. Połączenie kakao, jabłek i orzechów to zimowa klasyka, a ciastem możesz poczęstować niespodziewanych adwentowych gości. Zrób je już dziś!

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

138 kcal 3g białek 6g tłuszczów 14g węglowodanów

Składniki

maka-pszenna-razowa, domowy-proszek-do-pieczenia, kakao-holenderskie, erytrol, jajko, mleko, olej-kokosowy, jablko, orzechy-wloskie, gorzka-czekolada

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180–185°C.

Pokryj tortownicę o średnicy 20 cm papierem do pieczenia.

Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao, ksylitol, jajka, mleko i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyrób zwarte ciasto.

Przełóż je do tortownicy i równomiernie pokryj nim dno.

Posyp grubo utartymi jabłkami i pokruszonymi orzechami.

Wstaw blachę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 35–40 minut w 180–185°C.

Po upieczeniu ciasta rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Weź garnek i miskę ze stali lub szkła, którą możesz wstawić do garnka, ale nie dotyka ona jego dna. Podgrzewaj, tak aby woda powoli się gotowała. Do miski połam czekoladę. Kiedy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień, wstaw miskę do garnka i ciągle mieszając, rozpuść czekoladę na wolnym ogniu.

Polej ciasto rozpuszczoną czekoladą.

Pozostaw do ostygnięcia na co najmniej 40 minut. Podawaj.