Curry to jedno z naszych ulubionych dań. Przygotowujemy je na dziesiątki sposobów. Dziś padło na dynię, ciecierzycę i mleko kokosowe. Podawaj z ryżem. Doskonała kompozycja smaków!
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
634 kcal
16g białek
28g tłuszczów
90g węglowodanów
Składniki
- 320 g czarnego ryżu (waga na sucho)
- 300 g miąższu dynii masłowej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2× mała biała cebula
- 1 łyżka przyprawy curry
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 240 g gotowanej ciecierzycy
- 400 g krojonych pomidorów z puszki (bez skórki)
- ½× sok z cytryny
- 400 ml mleka kokosowego z puszki
- 100 g pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz