Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Ekspresowa pasta brokułowa do pieczywa
Dodaj do ulubionych

Ekspresowa pasta brokułowa do pieczywa

16 min 6 min Łatwe 6 porcje

Masz w lodówce brokuła, z którym nie wiesz, co zrobić? Zrób sobie pyszną pastę do pieczywa. A jeżeli przepis Ci się spodobał, wrzuć do komentarzy 🥦.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

65 kcal 4g białek 3g tłuszczów 6g węglowodanów

Składniki

brokuly, serek-smietankowy, platki-drozdzowe, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Do garnka wlej odpowiednią ilość wody, posól ją i doprowadź do wrzenia.

Do wrzątku wrzuć brokuł, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości (ok. 4–6 minut).

Po ugotowaniu odcedź. Dodaj serek śmietankowy lub twaróg i zblenduj na gładką masę.

Dopraw do smaku solą, pieprzem i płatkami drożdżowymi. Przechowuj pastę w lodówce, zużyj w ciągu 2–3 dni.