Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

Ekspresowa pasta do pieczywa z tuńczykiem i awokado

Ekspresowa pasta do pieczywa z tuńczykiem i awokado

10 min 0 min Łatwe 20 sztuk

Szybka pasta z tuńczyka + pełnoziarniste pieczywo = przekąska idealna. Lubisz pasty rybne? Zostaw nam rybkę w komentarzu "".

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

43 kcal 3g białek 3g tłuszczów 1g węglowodanów

Składniki

awokado, tunczyk, oliwa-z-oliwek, serek-wiejski, bazylia, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Awokado obierz ze skóry i usuń pestkę. Umieść je w naczyniu i rozgnieć widelcem.

Dodaj tuńczyka z puszki, oliwę i serek wiejski.

Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj, a na sam koniec dodaj siekaną bazylię.

Przechowuj w lodówce, spożyj w ciągu 3 dni.