Te złociutke, chrupiące ziemniaczki z nadzieniem serowym i ziołami szybko staną się ulubionym daniem w Twoim domu. Idealna jako lekka kolacja. Spróbujesz?

Faszerowane pieczone ziemniaki
51 min
36 min
Łatwe
4 porcje
Przepis
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
253 kcal
9g białek
17g tłuszczów
15g węglowodanów
Składniki
- 4× surowe większe ziemniaki typu B (ok. 250 g)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g serka śmietankowego
- 30 g parmezanu (drobno utartego)
- 1 ząbek czosnku (drobno utartego)
- 30 ml półtłustego mleka
- 100 g półtłustego twarogu
- 80 g kwaśnej śmietany (12% tłuszczu)
- 10 g świeżego szczypiorku (drobno posiekaj)
- sól
- pieprz