Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Gofry z mąki ryżowej
Dodaj do ulubionych

Gofry z mąki ryżowej

45 min 40 min Łatwe 5 sztuk

Gofry pochodzą z Belgii, ale zna je już cały świat. Spróbuj zrobić zdrowszą wersję klasyki: na mące ryżowej i kefirze. Podawaj na ciepło ze świeżymi owocami.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

538 kcal 10g białek 25g tłuszczów 68g węglowodanów

Składniki

maka-ryzowa, skrobia-ziemniaczana, domowy-proszek-do-pieczenia, maslo-klarowane-ghee, jajko, kefir, miod, mleko, jagody, sol

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki – jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolej trochę mleka.

Ciasto przelej do gofrownicy i piecz przez ok. 2 minuty. Gotowe gofry podawaj z owocami.