Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Jajecznica z wędzonym łososiem

Jajecznica z wędzonym łososiem

32 min 2 min Łatwe 2 porcje

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

355 kcal 34g białek 28g tłuszczów 4g węglowodanów

Składniki

jajko, jogurt-naturalny, oliwa-z-oliwek, mleko, losos-wedzony, koperek, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Ubij jajka z jogurtem, oliwą, mlekiem, solą i pieprzem. Wlej na mocno rozgrzaną patelnię nieprzywierającą, mieszaj przez kilka sekund kopyścią, a następnie zdejmij patelnię z ognia.

Mieszaj, aż jajecznica uzyska kremową konsystencję, a jajka całkowicie się zetną. Potrwa to 1–2 minuty. Przełóż na talerz, ułóż na jajecznicy plasterki łososia, posyp koperkiem i podawaj.