Jeżeli udało Ci się grzybobranie, wypróbuj nasze grzybowe kaszotto z jaglanki.

Kaszotto jaglane z grzybami
35 min
25 min
Łatwe
2 porcje
Przepis
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
862 kcal
37g białek
32g tłuszczów
111g węglowodanów
Składniki
- 50 g suszonych prawdziwków
- 200 ml wody (mocno rozgrzej)
- 200 g kaszy jaglanej (waga na sucho)
- 100 g dowolnych świeżych grzybów
- 1× średnia żółta cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 500 ml bulionu warzywnego
- 40 g parmezanu
- 1 garść natki pietruszki
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 1× świeży majeranek do dekoracji (wiązki)
- ½ lyzeczki soli
- ½ lyzeczki pieprzu