Uwielbiamy połączenie czerwonego i zielonego koloru, szczególnie na talerzu. Dlatego postawiliśmy na kopytka z mąki orkiszowej ze szpinakiem i aromatycznym sosem pomidorowym, w którym pierwsze skrzypce zagrają Twoje domowe zioła.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
290 kcal
16g białek
14g tłuszczów
25g węglowodanów
Składniki
SKŁADNIKI NA SOS
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1× dymka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki siemienia lnianego (opcjonalnie)
- 400 g pomidorów (z puszki)
- 1 szczypta suszonego rozmarynu
- 1 szczypta suszonego tymianku
- 1 szczypta soli
- 200 g świeżego szpinaku
- 60 g parmezanu (utrzyj)
- 2× jajko
- 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej gładkiej
- 250 g ricotty
- sól
- 30 g masła klarowanego