Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Kuskus na słodko

Kuskus na słodko

15 min 10 min Łatwe 4 porcje

Kuskus to nie tylko dodatek do obiadu lub składnik sałatki. Wypróbuj kuskus na słodko!

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

609 kcal 11g białek 22g tłuszczów 86g węglowodanów

Składniki

kasza-kuskus, morele-suszone, rodzynki, smietana-sojowa, syrop-z-agawy, orzechy-laskowe, wiorki-kokosowe, cynamon

Sposób przygotowania

Kuskus zalej 400 ml wrzątku, przykryj i pozostaw do napęcznienia na 5-10 minut (zgodnie z instrukcją na opakowaniu).

W międzyczasie zalej wrzątkiem suszone morele i rodzynki. Poczekaj około 10 minut, aż napęcznieją. Morele możesz następnie pokroić na mniejsze kawałki.

Wymieszaj śmietanę sojową i syrop z agawy.

Gotowany kuskus wymieszaj z morelami, rodzynkami, orzechami laskowymi, kokosem i cynamonem.

Na koniec polej sałatkę śmietaną sojową z syropem.