Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Makaron ryżowy z kurczakiem

Makaron ryżowy z kurczakiem

35 min 20 min Łatwe 4 porcje

Często zamawiasz makaron ryżowy na wynos? Tym razem przygotuj je w domu, a z pewnością nie przeżyjesz rozczarowania. Smacznego!

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

561 kcal 26g białek 10g tłuszczów 88g węglowodanów

Składniki

makaron-ryzowy, mieso-z-kurczaka, sos-sojowy, czerwona-papryka, marchewka, fasolka-szparagowa, papryczka-chili, olej-slonecznikowy, kolendra, sezam

Sposób przygotowania

Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedź, przepłucz zimną wodą i pozostaw w durszlaku, by nadmiar wody odciekł.

Pokrój mięso w paseczki i wymieszaj je z połową sosu sojowego.

Paprykę, marchewkę i fasolkę pokrój w paseczki, a chili w plasterki.

W woku lub na patelni z grubym dnem rozgrzej olej. Najpierw usmaż na złoty kolor mięso, a potem dodaj warzywa i smaż je przez kolejnych 5 minut. Powinny one lekko zmięknąć.

Dodaj ugotowany wcześniej makaron ryżowy, podlej resztką sosu sojowego i pozostaw na chwilę na patelni, żeby danie było równomiernie ciepłe. Posyp siekaną kolendrą, sezamem i chili.