Zrób sobie w domu Azję. Makaron ryżowy z wędzonym tofu w marynacie z octu jabłkowego to nie lada gratka dla Twoich kubków smakowych. To jednak nie koniec zalet tego przepisu: danie będzie gotowe w kilka minut.
Makaron ryżowy z tofu
16 min
6 min
Łatwe
4 porcje
Przepis
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
357 kcal
18g białek
12g tłuszczów
43g węglowodanów
Składniki
- 150 g makaronu ryżowego (waga na sucho)
- sok i skórka z cytryny
- 1 łyżka miódu w postaci płynnej
- 1 łyżeczka umeoctu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 400 g wędzonego tofu
- 2× marchewka (ok. 200 g)
- 50 g świeżego zielonego groszku (możesz zastąpić groszkiej mrożonym)
- 1 garść świeżej kolendry (grubo posiekaj)
- 1 łyżeczka papryczek chili w płatkach
- sól