Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Masło kokosowe – przepis podstawowy
Dodaj do ulubionych

Masło kokosowe – przepis podstawowy

10 min 0 min Łatwe 30 porcje

Do porannej owsianki, na tosty, do deserów… Uniwersalne masło kokosowe, do przygotowania którego będziesz potrzebować tylko dwóch składników. Nawet się nie obejrzysz, a będzie gotowe. Egzotyczny zapach kokosu wypełni cały dom.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

126 kcal 1g białek 11g tłuszczów 3g węglowodanów

Składniki

wiorki-kokosowe, miod

Sposób przygotowania

Wsyp kawałki kokosa do blendera i miksuj na pełnych obrotach.

Co minutę rób przerwy, żeby blender się nie przepalił.

Gotową masę posłodź miodem.

Przełóż masło do słoika i przechowuj w lodówce.

Spożyj w ciągu 3–5 dni.