Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Masło pistacjowe – przepis podstawowy

Masło pistacjowe – przepis podstawowy

5 min 0 min Łatwe 25 porcje

Należysz do fanklubu maseł orzechowych? Dodaj do swojego repertuaru masło pistacjowe, które pasuje zarówno do dań na słodko, jak i na słono. Pistacje mają oryginalny smak, a w porównaniu do innych orzechów zawierają mniej tłuszczu i kalorii, a więcej białek i witamin.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

70 kcal 2g białek 6g tłuszczów 1g węglowodanów

Składniki

pistacje, olej-slonecznikowy

Sposób przygotowania

Pistacje zblenduj z olejem na gładką masę (w blenderze wysokoobrotowym, wystarczą 3 minuty w 20-sekundowych odstępach czasu).

Jeśli chcesz, aby masło było słodkie, od razu po zblendowaniu dodaj do niego miód, stewię lub inny naturalny słodzik.

Przełóż masło do zamykanego słoika i przechowuj w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.