Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Mleko migdałowe – przepis podstawowy

Mleko migdałowe – przepis podstawowy

10 min 0 min Łatwe 4 porcje

Czy wiesz, że migdały to jedno z najlepszych źródeł witaminy E? Oprócz tego zawierają jeszcze minerały, wpływają kojąco na układ nerwowy, obniżają cholesterol i wzmacniają mięśnie. A przede wszystkim są pyszne! Spróbuj zrobić z nich domowe mleko migdałowe, które możesz dalej wykorzystać do smoothie, müsli, owsianek lub po ot tak wypić szklankę.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

322 kcal 10g białek 27g tłuszczów 4g węglowodanów

Składniki

migdaly, woda, ekstrakt-waniliowy, sol

Sposób przygotowania

Migdały odcedź i wylej wodę.

Umieść je w blenderze i dodaj 1 litr świeżej zimnej wody, szczyptę soli i ekstrakt waniliowy.

Zblenduj na gładką masę. (Jeżeli masz blender wysokoobrotowy, wystarczy 40 sekund na najwyższych obrotach.)

Zmiksowaną masę przecedź co najmniej trzy razy przez lnianą ściereczkę.

Przecedzony napój przelej do czystego słoika i przechowuj w lodówce. Mleko należy spożyć w ciągu tygodnia, dlatego zrób go zawsze tylko tyle, ile jesteś w stanie spożyć przez tydzień.