Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Muffinki z makiem

Muffinki z makiem

40 min 30 min Łatwe 10 sztuk

Puszyste i delikatne muffinki z makiem szybko zdobędą miejsce w Twoim sercu.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

83 kcal 7g białek 5g tłuszczów 3g węglowodanów

Składniki

maka-orkiszowa, mak, platki-owsiane, jajko, mleko, stewia, domowy-proszek-do-pieczenia

Sposób przygotowania

Przygotuj dwa naczynia. W jednym wymieszaj suche składniki (mąkę, mak, płatki i proszek do pieczenia).

W drugim ubij jajka, mleko i stewię (lub inną substancję słodzącą).

Następnie za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj suche i mokre składniki, tworząc półpłynne ciasto bez grudek.

Przelej ciasto do formy do muffinek, wysmarowanej tłuszczem lub pokrytej papierowymi koszyczkami.

Piecz przez ok. 25–30 minut w temperaturze 170–180°C.

Pozostaw do ostygnięcia na kratce i podawaj.