Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Muffiny jajeczne
Dodaj do ulubionych

Muffiny jajeczne

20 min 10 min Łatwe 12 sztuk

Dziś Sylwester! Nie masz nic dla gości? Zrób szybkie i pyszne muffiny na słono.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

108 kcal 11g białek 7g tłuszczów 1g węglowodanów

Składniki

jajko, mieso-z-indyka, szpinak, suszone-pomidory, dymka, mozzarella, tymianek, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzej do 160°C. W misce ubij jajka.

Szynkę pokrój w drobną kostkę.

Cebulkę, mozzarellę, szpinak i pomidory posiekaj.

Dodaj składniki do piany jajecznej. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Ciasto rozlej po równo do foremek na muffiny (12 sztuk),

umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 150–160°C przez 8–10 minut.

Muffiny możesz podawać od razu po upieczeniu, jak i po wystygnięciu