Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Naleśniki szpinakowe z nadzieniem serowym

Naleśniki szpinakowe z nadzieniem serowym

55 min 40 min Łatwe 10 sztuk

Czy jest ktoś, kto nie lubi naleśników? To proste w przygotowaniu i wdzięczne danie, które zazwyczaj jemy na słodko, ale warto dać szansę wersjom wytrawnym. Nasze naleśniki mają żywo zielony kolor i ciekawy smak. Idealne na śniadanie lub lekką kolację.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

119 kcal 8g białek 8g tłuszczów 8g węglowodanów

Składniki

szpinak, jajko, mleko, maka-orkiszowa, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto: świeży szpinak, jajka, sól, pieprz, mleko i mąkę umieść w blenderze kielichowym lub robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę.

Odstaw ciasto i przygotuj farsz.

Wymieszaj twaróg, siekany szczypiorek, sól i 1 łyżeczkę oliwy.

Wstaw farsz do lodówki i zacznij smażyć naleśniki.

Nabieraj chochlą porcje ciasta i smaż je na mocno rozgrzanej patelni nieprzywierającej (Ø 20–25 cm); możesz użyć odrobiny oliwy, ale cienkie naleśniki najlepiej wyjdą na suchej patelni.

Smaż je przez 3–3,5 minuty z każdej strony na wolnym ogniu.

Gotowy naleśnik zacznie odklejać się od patelni, a na jego powierzchni pojawią się bąble powietrza.

Pokrój szynkę w paseczki i upraż ją na suchej patelni (3–4 minuty).

Na środku każdego naleśnika rozsmaruj łyżką masę serową, posyp ugotowanym groszkiem i prażoną szynką.