Czy jest ktoś, kto nie lubi naleśników? To proste w przygotowaniu i wdzięczne danie, które zazwyczaj jemy na słodko, ale warto dać szansę wersjom wytrawnym. Nasze naleśniki mają żywo zielony kolor i ciekawy smak. Idealne na śniadanie lub lekką kolację.

Naleśniki szpinakowe z nadzieniem serowym
55 min
40 min
Łatwe
10 sztuk
Przepis
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
119 kcal
8g białek
8g tłuszczów
8g węglowodanów
Składniki
- 100 g świeżego szpinaku
- 3 sztuki jajek
- 200 ml półtłustego mleka
- 65 g mąki orkiszowej razowej
- 0 szczypta soli
- 0 szczypta pieprzu
- 250 g półtłustego twarogu
- 20 g świeżego szczypiorku (posiekaj)
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek (+ 30 ml oliwy z oliwek do opiekania naleśników)
- 100 g dobrej szynki drobiowej
- 50 g groszku cukrowego (można użyć mrożonego)
- 0 szczypta soli