Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Naleśniki z cynamonem i jabłkami

Naleśniki z cynamonem i jabłkami

40 min 25 min Łatwe 10 sztuk

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

160 kcal 6g białek 5g tłuszczów 23g węglowodanów

Składniki

maka-gryczana, maka-orkiszowa, jajko, mleko, sol

Sposób przygotowania

Przesiej obie mąki do dużej miski. Dodaj jajka, mleko i szczyptę soli. Wymieszaj. Odstaw ciasto na 10 minut.

W międzyczasie przygotuj farsz: umyj jabłka, usuń z nich gniazda nasienne i pokrój je w kostkę.

Rozgrzej na patelni nieprzywierającej 2 łyżki masła, wrzuć pokrojone jabłka i praż przez 5 minut na średnim ogniu. Zdejmij z ognia, dodaj miód i cynamon. Dobrze wymieszaj.

Weź drugą patelnię nieprzywierającą i rozgrzej ją bez tłuszczu. Nabieraj porcje ciasta chochlą i smaż naleśniki na średnim ogniu (przez ok. 1 minutę z każdej strony). Ciasta powinno starczyć na ok. 10 naleśników. Podawaj z prażonymi jabłkami, zwinięte lub złożone.