Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

Omlet z brokułem

Omlet z brokułem

9 min 4 min Łatwe 1 porcje

Co robisz do jedzenia, kiedy nie chce Ci się gotować? Omlet? Witaj w klubie! A gdyby tak trochę go urozmaicić? Wypróbuj nasz przepis na omlet z serem i warzywami.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

337 kcal 24g białek 23g tłuszczów 8g węglowodanów

Składniki

jajko, brokuly, mozzarella, maslo-klarowane-ghee, roszponka, pestki-dyni, sol, pieprz

Sposób przygotowania

W misce ubij białka i jajko. Następnie dodaj brokuła połamanego na małe różyczki, tartą mozzarellę, sól i pieprz. Wymieszaj.

Przygotuj patelnię i na średnim ogniu rozpuść masło.

Następnie wlej przygotowaną masę jajeczną, zmniejsz ogień na wolny i przykryj patelnię pokrywką. Duś przez 3-4 minuty.

Gotowy omlet przenieś na talerz, udekoruj roszponką, posyp pestkami dyni i podawaj.