Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Orkiszowa kasza manna
Dodaj do ulubionych

Orkiszowa kasza manna

11 min 5 min Łatwe 1 porcje

Czy ciepła kasza manna na śniadanie kojarzy Ci się z dzieciństwem? Jeśli tak, to zrób ją jutro rano i przypomnij sobie momenty błogiej beztroski.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

408 kcal 17g białek 10g tłuszczów 60g węglowodanów

Składniki

mleko, miod, kaszka-orkiszowa, kakao-holenderskie, cukier-trzcinowy, maslo

Sposób przygotowania

W niewielkim rondelku wymieszaj mleko z miodem i zagotuj.

Dodaj kaszę, zmniejsz ogień i ciągle mieszając, gotuj przez 4 minuty.

Gotową kaszę przelej do miseczki.

Wymieszaj kakao z cukrem trzcinowym i posyp nimi kaszkę.

Następnie w rondelku rozpuść na wolnym ogniu masło i polej nim danie. Podawaj od razu.