Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Owsianka z kaszą bulgur, ziarnami kakaowca i jagodami goji
Dodaj do ulubionych

Owsianka z kaszą bulgur, ziarnami kakaowca i jagodami goji

30 min 15 min Łatwe 2 porcje

Ponury, zimny poranek? Pomoże Ci śniadanie na ciepło! Dzisiejszy przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom czekolady, którzy chcieliby ją jeść od samego rana. Wisienką na torcie są suszone jagody goji. To nie tylko piękna kolorowa dekoracja, ale również dodatkowa porcja energii, witamin i minerałów.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

405 kcal 12g białek 11g tłuszczów 57g węglowodanów

Składniki

kasza-bulgur, kakao-holenderskie, miod, mleko-migdalowe, ziarna-kakaowca, goji

Sposób przygotowania

Umieść w rondelku bulgur, kakao, miód i mleko migdałowe. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

Gotuj na średnim ogniu przez 12–15 minut, ciągle mieszając. Jeżeli owsianka się przypala, dolej odrobinę wody.

Przykryj rondelek pokrywką i odstaw na kolejnych 10 minut.

Podziel na 2 porcje, każdą z nich posyp ziarnami kakaowca i jagodami goji. Podawaj.