Ponury, zimny poranek? Pomoże Ci śniadanie na ciepło! Dzisiejszy przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom czekolady, którzy chcieliby ją jeść od samego rana. Wisienką na torcie są suszone jagody goji. To nie tylko piękna kolorowa dekoracja, ale również dodatkowa porcja energii, witamin i minerałów.
Owsianka z kaszą bulgur, ziarnami kakaowca i jagodami goji
30 min
15 min
Łatwe
2 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
405 kcal
12g białek
11g tłuszczów
57g węglowodanów
Składniki
- 100 g kaszy bulgur (waga na sucho)
- 2 łyżeczki holenderskiego kakao
- 2 łyżeczki miodu
- 450 ml mleka migdałowego (można zastąpić innym roślinnym albo krówką)
- 20 g nibsów kakaowych (opcjonalnie)
- 20 g goji