Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Pasta paprykowa do pieczywa
Dodaj do ulubionych

Pasta paprykowa do pieczywa

63 min 0 min Łatwe 4 porcje

Nie ma to jak pajda świeżego chleba ze smarowidłem domowej roboty. Wiesz, co jesz. Smaki i kolory wybierasz zgodnie z tym, na co akurat masz ochotę. Jeśli nie masz pomysłu, czym dziś posmarować chleb, zrób sobie pastę z wędzoną papryką.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

125 kcal 9g białek 7g tłuszczów 6g węglowodanów

Składniki

twarog, serek-smietankowy, mielona-papryka, czerwona-papryka, szczypiorek, papryczka-chili, sol, pieprz

Sposób przygotowania

W niewielkim naczyniu wymieszaj twaróg, serek śmietankowy, mieloną paprykę wędzoną, drobno pokrojoną świeżą paprykę, drobno posiekany szczypiorek, drobno posiekaną papryczkę chili, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj.

Wstaw pastę do lodówki na co najmniej godzinę, żeby się przegryzła. Podawaj z pieczywem.