Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Pasta twarogowa ze szczypiorkiem
Dodaj do ulubionych

Pasta twarogowa ze szczypiorkiem

5 min 0 min Łatwe 4 porcje

Zapach świeżego, chrupiącego pieczywa sprawi, że nikomu nie będzie zimno. Jeśli dodatkowo poczęstujesz się delikatnym serkiem do smarowania ze świeżym szczypiorkiem, Twój nastrój natychmiast się poprawi.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

182 kcal 9g białek 11g tłuszczów 12g węglowodanów

Składniki

czosnek, twarog, pestki-slonecznika, smietana-ryzowa, szalotka, szczypiorek, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Ząbki czosnku wyciśnij do miski, wymieszaj z twarogiem, pestkami słonecznika, śmietaną, szalotką i drobno posiekanym szczypiorkiem.

Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem.

Nasza rada

Smietana ryżowa to roślinny zamiennik zwyklej śmietany. Jest wyrazistsza w smaku i zawiera mniej nasyconych kwasów tłuszczowych. Ma zastosowanie do dań zimnych i gorących.