Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Pasta z rzodkiewki z serkiem wiejskim
Dodaj do ulubionych

Pasta z rzodkiewki z serkiem wiejskim

15 min 0 min Łatwe 4 porcje

Świeże rzodkiewki to idealne wiosenne orzeźwienie. Wraz z domowym twarożkiem stworzą niepowtarzalną kompozycję smaków i tekstur, a Ty będziesz mieć pewność, że dbasz o swoje zdrowie.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

0 kcal 0g białek 0g tłuszczów 0g węglowodanów

Składniki

rzodkiewki, serek-wiejski, szczypiorek, jogurt-grecki, sol

Sposób przygotowania

Przygotuj miskę i sitko o drobnych oczkach.

Rzodkiewkę umyj, drobno zetrzyj i przełóż na sitko.

Do startej rzodkiewki dodaj serek wiejski i zostaw na chwilę, aby odsączyć nadmiar płynu.

Następnie przełóż wszystko do przygotowanej miski i dodaj drobno posiekany szczypiorek, jogurt grecki i sól.

Zawartość miski dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.

Gotową pastę przechowuj w lodówce i zjedz w ciągu 2 dni.