Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Pełnoziarniste racuchy dyniowe
Dodaj do ulubionych

Pełnoziarniste racuchy dyniowe

26 min 16 min Średnie 12 sztuk

Masz ochotę na racuchy? A może by tak przyrządzić ich jesienną wersję? Mamy dla Ciebie przepis na racuchy z dyni, które są puszyste, delikatne i nie kleją się ani nie ociekają tłuszczem. Doskonały pomysł na wykorzystanie kawałka dyni, który inaczej by się zmarnował.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

87 kcal 3g białek 3g tłuszczów 12g węglowodanów

Składniki

jajko, miod, olej-kokosowy, puree-z-dyni, mleko, jogurt-naturalny, maka-pelnoziarnista, cynamon, domowy-proszek-do-pieczenia

Sposób przygotowania

Jajko, miód, olej kokosowy i puree z dyni wymieszaj na gładką masę. Dodaj mleko i jogurt.

Wymieszaj mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia.

Połącz suche i mokre składniki. Zmiksuj za pomocą blendera ręcznego, tak by w cieście nie było żadnych grudek.

Formuj z ciasta placuszki i smaż je na suchej, mocno rozgrzanej patelni teflonowej. Wystarczą ok. 2 minuty z każdej strony.