Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Pieczone brokuły

Pieczone brokuły

35 min 25 min Łatwe 4 porcje

Jesteśmy fanami brokułów. I to nie tylko takich gotowanych na parze. Brokuły upieczone w piekarniku są jeszcze lepsze! Ich smak podkręcamy sokiem z cytryny i suszonym czosnkiem. To danie, które przyrządzisz w kilka minut. Zapewni Ci poczucie sytości, dostarczy witamin i minerałów. Idealne z jakimś pysznym dipem.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

110 kcal 4g białek 7g tłuszczów 7g węglowodanów

Składniki

brokuly, czosnek, cytryna, oliwa-z-oliwek, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

Brokuły podziel na różyczki i ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

Wymieszaj sól, pieprz i suszony czosnek. Posyp warzywa mieszanką przypraw i skrop oliwą.

Piecz przez 20–25 minut w temperaturze 170°C.

Wyjmij z piekarnika i skrop sokiem z cytryny.