Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Pieczony omlet ze szpinakiem i ricottą
Dodaj do ulubionych

Pieczony omlet ze szpinakiem i ricottą

18 min 8 min Łatwe 1 porcje

Zapiekany omlet to doskonały pomysł na leniwe śniadanie w weekend. Dodaj do niego ricottę i szpinak, a jego smak i aromat przerosną Twoje oczekiwania. Kilka składników, niewiele pracy, a efekt wow gwarantowany.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

244 kcal 18g białek 17g tłuszczów 4g węglowodanów

Składniki

szpinak, jajko, ricotta, tymianek, sol

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszaj i ubij trzepaczką.

Wylej masę na patelnię z powłoką nieprzywierającą.

Patelnię włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 170–180°C przez ok. 7 minut.