Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Pilaf z kalafiora

Pilaf z kalafiora

29 min 9 min Łatwe 2 porcje

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

147 kcal 7g białek 6g tłuszczów 17g węglowodanów

Składniki

maslo-klarowane-ghee, cebula, kalafior, kurkuma, czosnek, sok-z-cytryny, natka-pietruszki, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej klarowane masło i podsmaż na nim drobno posiekaną cebulę. Dorzuć tartego kalafiora, kurkumę i wyciśnięty czosnek.

Smaż przez 5–7 minut, zdejmij z ognia, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec dodaj posiekaną pietruszkę.

* Pilaf to ryż z przyprawami, podawany jako dodatek do dania głównego. Klasyka kuchni Azji Południowej i Środkowej oraz Europy Wschodniej. Proces przygotowania przypomina risotto.

Nasza rada

Pilaf podaj z grillowanymi warzywami albo jako dodatek do dania głównego.