Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Placuszki gryczane na słono

Placuszki gryczane na słono

24 min 4 min Łatwe 8 porcje

Przekonaj się, jak gotowały nasze prababcie. Do placków gryczanych będziesz potrzebować tylko czterech składników. Nie zawierają jajek, a mimo to ciasto doskonale się klei. Placuszki są lekkostrawne i świetnie pasują do humusu albo innej pasty lub sosu na bazie strączkowców.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

181 kcal 4g białek 1g tłuszczów 38g węglowodanów

Składniki

maka-gryczana, sol, mleko, domowy-proszek-do-pieczenia

Sposób przygotowania

Wymieszaj wszystkie składniki i wyrób lepkie ciasto. Odstaw je na 15 minut.

Formuj z ciasta niewielkie kulki i rozpłaszcz je na placuszki, które zmieszczą się w dłoni. Jeżeli ciasto zbyt się klei, posyp je odrobiną mąki.

Smaż placuszki na patelni nieprzywierającej przez 1–2 minuty z każdej strony.