Team placki ziemniaczane czy naleśniki? A może oba dania Ci się znudziły i szukasz pomysłów na coś nowego? Wypróbuj nasze placuszki z białej kapusty! Proste składniki z domowej spiżarni. Łatwe w przygotowaniu i doskonałe w smaku, który ożywi w Tobie wspomnienie wakacji u babci na wsi.
Placuszki z kapusty
48 min
38 min
Łatwe
8 sztuk
Przepis
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
245 kcal
12g białek
8g tłuszczów
26g węglowodanów
Składniki
- 1× średnia główka kapusty
- 200 ml wody
- 4× jajka (rozmiar M)
- 80 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej gładkiej
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 2 ząbki czosnku (zetrzyj)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz