Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Popcorn z masłem orzechowym
Dodaj do ulubionych

Popcorn z masłem orzechowym

25 min 20 min Średnie 4 porcje

Popcorn tylko na słono? Jeżeli jesteś otwarta na inne smaki, wypróbuj nasz przepis na prażoną kukurydzę z masłem orzechowym i miodem.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

344 kcal 6g białek 24g tłuszczów 26g węglowodanów

Składniki

olej-slonecznikowy, kukurydza, miod, maslo-orzechowe, ekstrakt-waniliowy, olej-kokosowy

Sposób przygotowania

Rozgrzej w garnku olej słonecznikowy.

Wsyp kukurydzę i delikatnie potrząśnij garnkiem.

Kiedy kukurydza zacznie strzelać, przykryj garnek i upraż popcorn na średnim ogniu. Jak poznać, że jest gotowy? Kiedy między „wystrzałami” będą odstępy dłuższe niż 3–4 minuty.

Na patelni rozgrzej miód, masło orzechowe, ekstrakt waniliowy i olej kokosowy. Mieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia i połączenia składników.

Polej popcorn „sosem”, przykryj garnek i potrząśnij nim, tak by sos oblepił wszystkie ziarenka popcornu.