Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

Proteinowe ciasto czekoladowe

Proteinowe ciasto czekoladowe

60 min 35 min Średnie 20 porcje

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

81 kcal 3g białek 4g tłuszczów 7g węglowodanów

Składniki

platki-owsiane, jajko, izolat-bialka, cynamon, mleko, gorzka-czekolada, olej-kokosowy, jablko, domowy-proszek-do-pieczenia, twarog

Sposób przygotowania

Wymieszaj płatki, 2 jajka, izolat białka serwatkowego i mleko.

Rozpuść czekoladę i olej kokosowy.

Połowę płynnej czekolady przelej do miski z płatkami. Drugą połowę odstaw.

Dodaj utarte jabłka i proszek do pieczenia.

Wymieszaj i przelej ciasto na blachę (20 × 30 cm) pokrytą papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 25–30 minut w temperaturze 180–190°C.

W międzyczasie przygotuj polewę: wymieszaj drugą połowę rozpuszczonej czekolady i oleju z twarogiem.

Pozostaw placek do ostygnięcia i posmaruj go polewą czekoladową.