Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Puree z groszku

Puree z groszku

15 min 12 min Łatwe 4 porcje

Puree z grochu to ciężkie danie, często serwowane z golonką. Czekaj… co w takim razie robi na tej stronie?! Spokojnie, zamiast grochu użyliśmy zielonego groszku i doprawiliśmy go orzeźwiającą miętą. Spróbuj!

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

204 kcal 8g białek 9g tłuszczów 22g węglowodanów

Składniki

maslo, oliwa-z-oliwek, cebula, groszek, bulion-warzywny, mieta, smietana-sojowa, sol

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej masło i oliwę.

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu przez 3–4 minuty.

Dodaj mrożony groszek, bulion, grubo posiekaną miętę i sól. Duś przez 5–6 minut na średnim ogniu.

Podlej śmietaną sojową i duś przez kolejną minutę.

Zblenduj na gładkie puree i podawaj.