Sałatki to doskonały sposób, jak jeść lżej i zdrowiej. Nasza sałatka makaronowa z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem potwierdza tę regułę. Popraw sobie humor tym wyśmienitym daniem.
Sałatka makaronowa z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem
23 min
13 min
Łatwe
4 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
338 kcal
20g białek
4g tłuszczów
52g węglowodanów
Składniki
- 250 g orkiszowych razowych świderek (waga na sucho)
- 100 g mrożonego groszku
- 160 g tuńczyka w sosie własnym
- 70 g dymki (drobno pokrój)
- 100 g kukurydzy (z puszki)
- 150 g jogurtu naturalnego (3,5 % tłuszczu)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 0 szczypta soli
- 0 szczypta pieprzu