Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Sałatka z awokado i grejpfrutem
Dodaj do ulubionych

Sałatka z awokado i grejpfrutem

20 min 5 min Łatwe 2 porcje

Lubisz eksperymentować z połączeniami smaków i tekstur? Koniecznie wypróbuj naszą lekką wiosenną sałatkę, w której znajdziesz to, co lubisz: trochę egzotyki, trochę klasyki, mnóstwo witamin, a do tego chrupiące orzeszki.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

320 kcal 5g białek 28g tłuszczów 10g węglowodanów

Składniki

salata-maslowa, oliwa-z-oliwek, ocet-balsamiczny, ocet-jablkowy, miod, migdaly, grejpfrut, awokado, rukola, kolendra

Sposób przygotowania

W dużej salaterce wymieszaj liście sałaty i rukolę.

W mniejszym naczyniu zrób dressing: wymieszaj oliwę, oba octy i miód.

Orzechy włoskie upraż na suchej patelni.

Grejpfruta i awokado pokrój w plasterki.

Polej sałatę dressingiem, ułóż na niej plasterki grejpfruta i posyp orzechami.