Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Sałatka z buraczków, rukoli i fety
Dodaj do ulubionych

Sałatka z buraczków, rukoli i fety

10 min 0 min Łatwe 2 porcje

Chyba naprawdę nie potrafimy żyć bez buraczków. Dziś mamy dla Ciebie przepis na sprawdzoną klasykę: sałatkę z buraczków czerwonych. W połączeniu z rukolą, fetą, orzechami i pestkami granatu, polane oliwą i balsamico smakują wprost niebiańsko.

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

532 kcal 14g białek 36g tłuszczów 36g węglowodanów

Składniki

ocet-balsamiczny, oliwa-z-oliwek, buraczki-czerwone, rukola, feta, orzechy-wloskie, granat, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Ocet balsamiczny wymieszaj z oliwą i solą.

Buraczki pokrój w kostkę. W salaterce wymieszaj je z 2/3 dressingu.

Rukolę rozłóż na półmisku. Na zieleninie umieść pokrojone buraczki, dodaj pokruszoną fetę, orzechy i nasiona granatu.

Sałatkę skrop resztką dressingu z balsamico, dopraw do smaku pieprzem i podawaj.