Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Sałatka z jarmużem i ogórkiem
Dodaj do ulubionych

Sałatka z jarmużem i ogórkiem

25 min 10 min Łatwe 2 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

509 kcal 20g białek 36g tłuszczów 26g węglowodanów

Składniki

jajko, jarmuz, ogorek, awokado, sok-z-cytryny, musztarda, oliwa-z-oliwek, pestki-dyni, migdaly, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Jajko ugotuj na miękko lub na twardo, zgodnie ze swoimi preferencjami.

Liście jarmużu opłucz w zimnej wodzie, osusz, porwij i umieść w salaterce.

Ogórka i awokado pokrój w kostkę i dodaj do jarmużu.

Sok z cytryny, musztardę, sól, pieprz i oliwę zmiksuj blenderem na gładki sos, którym polej sałatkę i dobrze wymieszaj. Sałatkę umieść w pudełku, dodaj 2 gotowane jajka, pestki dyni i migdały.