Jemy zdrowo to od teraz Mandimu Więcej o Mandimu

❗Wcześniej nazywaliśmy się Jemy zdrowo. Teraz jesteśmy Mandimu.

Zmieniamy wygląd. Zmieniamy nazwę. W środku pozostajemy sobą. Nadal tworzymy dla Ciebie wysokiej jakości suplementy bez zbędnej chemii.

Sałatka z kuskusa, pieczonej dyni i fety

Sałatka z kuskusa, pieczonej dyni i fety

30 min 20 min Łatwe 2 porcje

Kuskus obfituje w minerały, kwasy tłuszczowe i witaminy. Ułatwia trawienie, przyspiesza metabolizm i normalizuje poziom cukru we krwi. Wypróbuj go w formie sałatki z pieczoną dynią.

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

550 kcal 21g białek 21g tłuszczów 67g węglowodanów

Składniki

dynia-hokkaido, olej-slonecznikowy, kasza-kuskus, woda, ocet-jablkowy, roszponka, feta, pestki-dyni, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180°C, blachę wyłóż papierem do pieczenia.

Dynię pokrój w półksiężyce. Umieść ją na blasze, pokrop olejem i posól. Piecz przez 15–20 minut w 180°C.

Kuskus zalej gorącą wodą, przykryj pokrywką i pozostaw na 5 minut do napęcznienia. Następnie spulchnij go widelcem, dopraw solą, pieprzem i octem jabłkowym.

Wymieszaj z roszponką i upieczoną dynią. Gotową sałatkę posyp pokruszoną fetą i pestkami dyni.

Nasza rada

Jeżeli chcesz, żeby danie zawierało więcej błonnika, użyj pełnoziarnistej kaszy kuskus.