Kuskus obfituje w minerały, kwasy tłuszczowe i witaminy. Ułatwia trawienie, przyspiesza metabolizm i normalizuje poziom cukru we krwi. Wypróbuj go w formie sałatki z pieczoną dynią.

Sałatka z kuskusa, pieczonej dyni i fety
30 min
20 min
Łatwe
2 porcje
Przepis
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
550 kcal
21g białek
21g tłuszczów
67g węglowodanów
Składniki
- ½× dynia hokkaido (ok. 300 g)
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 150 g kaszy kuskus (waga na sucho)
- 300 ml wody (mocno rozgrzej)
- 4 łyżki octu jabłkowego
- 2 garście roszponki
- 50 g fety (pokrusz)
- 2 łyżki łuskanych pestek dyni
- sól
- ½ lyzeczki pieprzu