Jeśli lubisz naprawdę lekkie, a przy tym sycące potrawy, nasz stir fry z makaronem ryżowym, to strzał w dziesiątkę. Łatwy w przygotowaniu, bez laktozy, z mnóstwem warzyw i niesamowicie smaczny. Gotowe danie posyp kiełkami fasoli mung.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
233 kcal
15g białek
4g tłuszczów
32g węglowodanów
Składniki
- 100 g kostki sojowej
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 100 g makaronu ryżowego (waga na sucho)
- 1× dymka (drobno posiekaj)
- 1× szalotka (drobno posiekaj)
- 1 ząbek czosnku (zetrzyj)
- 100 g cukinii (pokroić na kluski)
- 100 g pomidorów (pokrój w kostkę)
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 100 ml wody
- sól
- pieprz