Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Surówka z buraczków

Surówka z buraczków

5 min 0 min Łatwe 2 porcje

Też negocjujesz z dziećmi, żeby zjadły surówkę do obiadu? A może by tak zaproponować im purpurową surówkę z buraczków i orzechów włoskich, pachnącą miodem i cytryną?

Przepis

Dodaj do ulubionych

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

154 kcal 3g białek 8g tłuszczów 19g węglowodanów

Składniki

cytryna, buraczki-czerwone, olej-slonecznikowy, czosnek, sol, pieprz

Sposób przygotowania

Buraka drobno posiekaj.

Dodaj do niego sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i olej.

Wszystko wymieszaj i podawaj z pieczywem albo jako dodatek do dania głównego.